HAKKIMIZDA

KISA TARİHÇE

Ege Üniversitesi Basım ve Yayınevi Şube Müdürlüğü, Ege Üniversitesinin kuruluşunu takiben 1956 yılında hizmet vermeye başlamıştır. 1991 yılında şimdi faaliyet gösterdiği binaya taşınmıştır. 2013 yılından itibaren 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 44’üncü maddesi gereğince, fikir ve sanat eserlerinin çoğaltım, dağıtım veya satışını yapan matbaalar ve yayınevlerinin alması zorunlu olan Yayıncı Sertifikası’na sahiptir.

FAALİYET ALANIMIZ

Faaliyet alanımız; tasarım, kurumsal kimlik tasarımı, ders kitapları, yardımcı ders kitapları, araştırma-inceleme kitapları, kaynak kitaplar, yardımcı kaynaklar kitaplar, süreli yayınlar, periyodik bülten, gazete ve insert gibi yayınların hazırlanması, afiş, broşür, katalog, tez, optik form, etiket gibi basım, yayın, çoğaltım ve satış işleridir.

YETKİ, GÖREV, SORMLULUK, MİSYON

Üniversitemiz Üst Yayın Komisyonu’nda basımına karar verilen kitapların basılması başta olmak üzere, Üniversitemizin yayın ve diğer baskı talepleri, diğer üniversitelerin, belediyelerin, çeşitli kamu kurumlarının, özel sektöre ait kuruluşların ve şahısların çeşitli türlerde tek renk ve renkli baskı ve yayın ihtiyacının karşılanması, baskısı yapılacak yayınların/işlerin öncelik durumlarına göre sıraya konulması, istenilen teknik özelliklere uygun basılması, istenilen zamanda basılıp teslim edilmesi, önceden belirlenen ve tebliğ edilen ücret karşılığında basılması Ege Üniversitesi Basım ve Yayınevi Şube Müdürlüğü’nün yetki, görev ve sorumluluk konularındandır. Üniversitemizin misyon ve vizyonu ile uyumlu, yazar ve akademik yazarlar tarafından tercih edilen bir yayıncılık hizmeti verebilmek için, editörlük hizmeti, uluslararası online satış e-kitap satış, ulusal dağıtım ağları aracılığıyla zincir mağazalarda satış gibi hizmetlerinin de verilebilir olması hedeflenmektedir.